Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vem har gjort mest ändringar till finalen? Vad har snackisen under veckan varit? Vem vinner hela tävlingen? – SVT:s reporter har varit med under förberedelserna inför finalen av Melodifestivalen 2024. Foto: Hannah Lindgren/SVT Stina Stjernkvist/SVT

Snackisarna från genrepet –inför finalen i Melodifestivalen 2024

Uppdaterad
Publicerad

Artisterna repar in i det sista inför finalen av Melodifestivalen 2024 och SVT har tjuvlyssnat. Vem har gjort flest ändringar, vilka är snackisarna bakom kulisserna och vem vinner?

Det här med röstproblem är något som drabbat flera artister i år. Fröken Snusk ställde in intervjuer på grund av det och Dotter fick talförbud i sin deltävling.

Den här veckan är det istället förhandsfavoriten Jacqline som drabbats. Under repet på torsdagen sjöng hon inte. Hon medverkade inte heller vid presskonferensen och avbokade torsdagens intervjuer.

Melodifestivalen 2024

– Hon har dragit på sig en långvarig förkylning som satt sig på rösten. Hon mår bättre nu men på läkarens inrådan ska hon vila så mycket som möjligt, säger hennes presskontakt Niklas Torsell.

Vem har gjort flest ändringar och vem vinner på lördag?

Vilka tävlar i finalen av Melodifestivalen 2024

1. When I'm Gone – Maria Sur

2. Back To My Roots – Jay Smith

3. Awful Liar – Lisa Ajax

4. Heroes Are Calling – Smash Into Pieces

5. Give My Heart A Break – Cazzi Opeia

6. Light – Annika Wickihalder

7. Unforgettable – Marcus & Martinus

8. It’s Not Easy to Write a Love Song – Dotter

9. Que Sera – Medina

10. Dragon – LIAMOO

11. Effortless – Jacqline

12. Happy That You Found Me – Danny Saucedo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet