Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Frökens Snusks låt med Snoop Dogg, och Kulturnyheternas musikkritiker Mariana Benyamin Sir om hur den kan komma att tas emot av artistens nya publik från Melodifestivalen, i klippet. Foto: SVT/TT

Snoop Doggs Fröken Snusk-vers finns på låtar med andra artister

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen släppte Fröken Snusk och Rasmus Gozzi en låt med Snoop Dogg. När Kulturnyheterna tittar närmre på raplegendarens vers på ”Weed i raggarbil” hittar vi den i fyra äldre låtar av andra artister. Den äldsta är sju år gammal.

– Det blir den första epadunkslåten som Snoop Dogg gör, sa Rasmus Gozzi när han berättade om samarbetet med den amerikanske rapstjärnan för Expressen.

Men frågan är hur inblandad Snoop Dogg har varit i arbetet med låten ”Weed i raggarbil” med artisterna Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och Emilush.

När Kulturnyheterna söker på låttexten hittar vi exakt samma vers av Snoop Dogg på flera äldre inspelningar med en slovakisk, en amerikansk och två kanadensiska artister.

Den äldsta av dem är rapparen Reel Wolfs låt ”Still f*ckin with ya'll” från 2017.

”Är under sekretess”

Rasmus Gozzi sa i en intervju med SVT att det var artisten Emilush, som också medverkar på ”Weed i raggarbil”, som haft kontakten med Snoop Dogg.

Hur inspelningen gått till, och när versen har spelats in, är oklart. När Kulturnyheterna söker Rasmus Gozzi för en intervjun återkommer han med en skriftlig kommentar.

”Jag sitter på avtalet gällande voxen och äger mastern. När i tid jag signade avtalet för detta kan jag inte svara på då det är under sekretess”, skriver Rasmus Gozzi i en kommentar till Kulturnyheterna.

”Deals som eventuellt kan ha gjorts från mina sida med andra aktörer utanför släppet idag kan jag inte gå in på, på grund av avtalssekretess”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.