Foto: Alex Brandon/TT

Sociala medier plockar bort Trumpcitat – bryter mot regler om desinformation

Uppdaterad
Publicerad

Facebook har tagit bort en video som lagts upp av president Donald Trumps officiella kampanjkonto. Videon i fråga innehåller ett klipp från en intervju med Fox news där presidenten säger att barn är ”praktiskt taget immuna” mot covid-19.

”Videon innehåller falska påståenden om att en grupp människor är immuna mot covid-19, det är en kränkning av vår policy kring skadlig covid-desinformation”, säger en Facebook-representant till Variety.

I klippet säger president Donald Trump att han tycker att skolor ska hållas öppna och att barn har ”mycket starkare immunsystem än vi” och att de är ”praktiskt taget immuna” mot viruset.

Även Twitter har plockat bort samma klipp från sin plattform. Det är det officiella kontot för Donald Trumps återvalskampanj som har postat klippet, och en talesperson för Twitter säger att kontoinnehavaren måste ta bort tweeten innan kontot tillåts att twittra igen, rapporterar Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.