Foto: Pontus Lundahl/TT

Popgruppen Mares: ”Att sitta i studion som gjort för coronan”

Publicerad

Popgruppen Mares som låg bakom förra årets sommarplåga Sunnanvind såg fram emot att ännu en sommar få möta fansens värme från soldränkta scener. Men så kom pandemin. Nu blir det studion. Och social distansering, inte med bandet, men med omgivningen.

– Vi får skriva fler låtar här istället, säger textförfattaren Michael Dahnberg.

– Och bada mer.

Närhet under pandemin

– Det kanske blir mer intensivt med ett färre antal människor men jag tror fortfarande närhet är en viktig del av sommaren, säger gitarristen Albin Egrelius Fredlund.

Studioarbete som gjort för coronan

Bandets nya singel som just har kommit ut blev till som en följd av coronapandemin, kan man säga. Länge har bandet inte varit samlat eftersom sångaren Fredrik Danfors under året bott utomlands. När pandemin tog fart kom han hem.

– Vi har kunnat sitta tillsammans, jamma och skapa musik med alla i samma rum, vilket vi inte kunnat göra på ett tag, säger Olof Wärend Rylander, en av låtskrivarna och bandets trummis.

– Om man bortser från live-delen av artistyrket så är ju att sitta i studion som gjort för coronan, säger Albin. Vi är redan ett väldigt litet gäng som inte träffar andra, vi har inga kundmöten vi måste ställa in utan vi sitter i vårt rum och gör vår musik. Den delen av artistyrket är ju som gjord för social distansering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Närhet under pandemin

Mer i ämnet