default_caption

Soran Ismail ger sin version för SVT

Uppdaterad
Publicerad

– Det är inte helt tydligt att man ska vara emot främlingsfientlighet, dock har granskningsnämden kommit fram till att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti, säger komikern och debattören Soran Ismail.

Soran Ismail har under den senaste veckan varit ett omtalat namn. Anledningen är det omdebatterade beslutet från Sveriges Radio som inte tillåter Ismail att vara programledare för Morgonpasset i P3 under valperioden 2014. Detta på grund av hans politiska åsikter.

I morse gästade han nyhetsprogrammet Gomorron och gav sin syn på händelsen, om vad det egentligen är som har sagts mellan honom och SR.

– Vi fattade beslutet gemensamt, jag och min närmaste chef bollade det här fram och tillbaka och kom fram till att jag tar en paus i förebyggande syfte. Detta eftersom jag vill känna mig fri att kunna säga och tycka vad jag vill under valbevakningen utan att någon chef reagerar på det, säger Soran Ismail.

Han påpekar dock att reglerna för Sveriges Radio och public service är otydliga och att de kan tolkas olika beroende på vem som tar del av dem.

– Det är inte helt tydligt att man ska vara emot främlingsfientlighet, dock har granskningsnämden kommit fram till att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti efter att sakligt ha kollat på deras partiprogram.

Se hela intervjun i klippet från Gomorrons sändning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Petningar från SR

Mer i ämnet