Spelkritikerns tre bästa tips: ”Så löjligt att det bli oemotståndligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sol och bad i all ära men vad är egentligen bättre på sommaren än att sitta inomhus med fördragna gardiner framför tv-spelet tills man förlorat alla sina jobb, vänner och ögonen blöder?

Kulturnyheternas spelkritiker Kristoffer Viita tipsar om tre spel.

För dig som vill ha en klassisk Zelda-sommar:

Legend of Zelda: Skyward sword

Många gamla spel släpps till nya plattformar, med uppdaterad grafik och spelbarhet, och sommaren är en bra årstid att gå tillbaka till klassiker. I sommar släpps till exempel The legend of Zelda: Skyward sword, till Nintendo switch. Spelet släpptes första gången till Nintendo wii 2011 men nu har det uppdaterats lagom till hela spelseriens stundande 35-årsjubileum.

För alla som saknat äventyren med unika labyrinter eller går runt med svåra smärtor i väntan på den efterlängtade uppföljaren till Zelda: Breath of the wild är Skyward sword en bra smärtstillare. Och om någon försöker skamma dig för att du spelar tv-spel på semestern kan du ta det bärbara Nintendot och sätta dig i skuggan under ett parasoll.

Plattform: Nintendo Switch.

För dig som bara vill kötta:

DOOM Eternal

Den här nya installationen i den eviga DOOM-serien är grövre, gore-igare och grymmare än någonting tidigare. För dig som saknar spänning i vardagen kan förhoppningsvis DOOM eternals metal-soundtrack pumpa upp adrenalinet medan du slaktar demoner i helvetet. 

Spelet släpptes redan förra året men har i sommar uppdaterats för nextgen-konsolerna.

Plattformar: Playstation 4, Xbox One X/S, Nintendo Switch, Playstation 5, Microsoft Windows

För dig som vill spela multiplayer men inte vill leka krig:

Knockout city

Sommar innebär ofta massor av bollspel, men Knockout city har ett koncept som är ovanligt, särskilt för oss svenskar. Dodgeball, en version av spökboll, men i futuristiska miljöer och med möjligheten att kasta boll med sin polares huvud. Det är så löjligt att det blir oemotståndligt.

Plattformar: Playstation 4, Xbox One X/S, Nintendo Switch, Playstation 5, Microsoft Windows

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.