Tobias Bjarneby, chefredaktör på Level, visar runt på Spelmuseet i Stockholm. Foto: TT

Speltidningen Level läggs ner

Publicerad

Efter 12 år i rollen som ett av Sveriges ledande spelmedier läggs tidningen Level ner. Sista numret utkommer den 18 december. ”Game over”, skriver tidningens chefredaktör Tobias Bjarneby om beskedet.

Speltidningen Level har kämpat med ekonomin och en ojämn utgivningstakt under hela året, och meddelade under torsdagen att man till sist tvingas kasta in handduken. Under torsdagen berättade chefredaktören Tobias Bjarneby om beslutet på Twitter med orden ”Game over”.

”Det har varit en lång och utdragen kamp – mot direktörer och regelverk, marknadschefer och ekonomiska förutsättningar – för att få göra saker på vårt sätt”, skriver Bjarneby i tidningens sista ledare, och fortsätter:

”Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka alla er som läst och gjort den här resan möjlig”.

Level startades 2006 och var en sammanslagning av tidningarna Reset och Player1, och bestod förutom de båda speltidningarna av avhoppare från speltidningen Super Play, som lades ner kort därefter.

Level var en av få kvarvarande speltidningar i Sverige. Det sista numret utkommer den 18 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer