Kontoret stängs i Moskva. Foto: TT

Spotify stänger kontor i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Som följd av Rysslands invasion av Ukraina har Spotify tagit beslutet att stänga sitt kontor i Moskva. Företaget har även valt att begränsa poddar som är producerade av rysk statlig media.

– Vårt team har granskat tusentals podcastavsnitt sedan krigets början och har begränsat möjligheten att hitta till podcasts som ägs och drivs av medier knutna till den ryska staten. Tidigare i veckan tog vi ytterligare ett steg då vi tog bort allt innehåll från RT och Sputnik från Spotify i EU och andra marknader, skriver Spotify.

Den första mars hamnade Spotify i blåsväder efter att det framkommit att de varit i full gång med att rekrytera till sitt Rysslandskontor, mitt under det pågånde kriget i Ukraina.

– Vi har stängt vårt kontor i Ryssland på obestämd tid, och vi ger individuellt stöd till vår personal i regionen och till alla ukrainska medarbetare världen över.

Spotifys tjänster kommer fortfarande att vara tillgängliga i Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.