Fler än 100 miljoner tittare har sett Squid game. Pressbild. Foto: Youngkyu Park/Netflix/TT

Squid game mest sedda serien på Netflix någonsin

Publicerad

Sydkoreanska tv-serien Squid game har nu passerat Familjen Bridgerton som mest tittade Netflix-serie.

”Squid game har officiellt nått 111 miljoner fans – vilket gör den till vårt största seriesläpp någonsin”, skriver Netflix på Twitter.

Serien blandar överlevnadsdrama på stiliserade spelplaner med engagerande rollfigurer och samhällskritik, och har tagit strömningsvärlden med storm.

Netflix har tidigare varit återhållsamma med tittarsiffror, men i slutet av september avslöjade strömningsjätten vilka som var dess populäraste serier och filmer, enligt måttet antalet tittartimmar de första 28 dagarna efter släpp.

Då hade Squid game, som släpptes den 17 september, ännu inte tagit sig in på topp-tio-listan, som toppades av Familjen Bridertons” första säsong, följt av fjärde säsongen av La casa de papel och tredje säsongen av Stranger things.

För filmer hade då Bird box lockat flest tittare, följt av Extraction och The Irishman.

Värt att nämna är att Netflix tittarbas vuxit med åren, och att siffrorna därmed inte säger så mycket om andelen som tittar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.