Skådespelarna John Boyega, Daisy Ridley och Mark Hamill. Foto: Joel C Ryan

Star Wars: The last jedi blev mest inkomstbringande filmen 2017

Uppdaterad
Publicerad

Nytt år betyder nya listor på vilka filmer som var det föregående årets mest populära. Och det är nya Star Wars-filmen The last jedi som toppar listorna i USA och Kanada.

Med dryga 533 miljoner dollar intjänade i USA och Kanada seglade Star Wars: The last jedi under jul- och nyårshelgen förbi liveaction filmatiseringen av Skönheten och odjuret – som därmed hamnar på andra plats på listan över årets mest inkomstbringande rullar, skriver The Wallstreet Journal.

Den klassiska Disney-sagan med bland annat Emma Watson och Dan Stevens i huvudrollerna tjänade in över 504 miljoner dollar.

Som trea på listorna syns Wonder Woman i regi av Pattty Jenkins. En film som med sina 412 miljoner dollar också är den film regisserad av en kvinnlig regissör som tjänat in mest stålar – någonsin, skriver The Guardian.

Topplistan 2017

1. Star Wars: The Last Jedi – 533 miljoner dollar

2. Skönheten och Odjuret – 504 miljoner dollar

3. Wonder Woman – 412,5 miljoner dollar

4. Guardians of the Galaxy vol. 2 – 389,8 miljoner dollar

5. Spider-Man: Homecoming – 334,2 miljoner dollar

6. It – 327,48 miljoner dollar

7. Thor: Ragnarok – 311,4 miljoner dollar

8. Despicable Me 3 – 264,6 miljoner dollar

9. Logan – 226,3 miljoner dollar

10. Justice Leage – 226 miljoner dollar

Källa: Box Office

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.