Statement festival, som skulle arrangeras den 3 – 4 september på Bananpiren i Göteborg, ställs in. Foto: Frida Winter/TT

”Pandemin och patriarkatet är svårtacklade motståndare”

Uppdaterad
Publicerad

Den separatistiska musikfestivalen för kvinnor, icke-binära och transpersoner, Statement festival, skulle hållas i Göteborg i september. Nu fattar festivalledningen beslutet att ställa in.

– Pandemin och patriarkatet är två riktigt svårtacklade motståndare, och med rådande omständigheter ser vi inte att vi kan arrangera festivalen i år, säger festivalens grundare Emma Knyckare i ett pressmeddelande.

Förra året beslutade man att skjuta fram festivalen till 2021, men på grund av fortsatta restriktioner av allmänna sammankomster och införandet av pandemilagen kommer festivalen, som skulle arrangeras den 3 och 4 september på Bananpiren i Göteborg, att ställas in.

I ett pressmeddelande uppges att de som köpt biljetter kommer att bli kontaktade via mail och få välja om de vill ha pengarna tillbaka, eller donera pengarna.

Statement festival grundades 2018 och hade då omkring 5000 besökare per festivaldag. I december samma år fälldes festivalen av DO (Diskrimineringsombudsmannen) efter att ha beskrivits som ”mansfri”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.