Omslaget till Halo 4, ett av spelen i Halo-serien. Den nya tv-serien görs bland annat av regissören Steven Spielbergs produktionsbolag. Foto: Microsoft/TT

Steven Spielbergs Halo-serie blir verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Fem år efter tillkännagivandet blir tv-serien baserad på Halo-spelen verklighet. Det står klart sedan amerikanska Showtime plockat upp den nedlagda Steven Spielberg-serien, som nu görs i tio avsnitt med premiär 2019.

Efter ett dramatiskt tillkännagivande 2013 har det varit tyst om planerna på en tv-serie baserad på de extremt populära Halo-spelen. Då var tanken att Steven Spielberg skulle göra tv-serien exklusivt för spelkonsolen Xbox, men planerna lades på is efter bara ett år.

Nu plockas serien upp på nytt, och kommer bli ett samarbete mellan tv-bolaget Showtime, Microsoft och Spielbergs produktionsbolag Amblin Television, rapporterar The Wrap.

”Halo är vår mest ambitiösa tv-serie någonsin, och vi är säkra på att publiken som väntat på detta under alla år kommer bli rikligt belönad”, säger David Nevins, vd fär Showtime, i ett uttalande.

Ett av de största tv-spelen

Spielberg själv kommer däremot inte regissera, det blir istället Kyle Killen (Awake, Mind Games, Lone Star) som kommer att vara showrunner, manusförfattare och exekutiv producent för tv-serien.

Tv-serien Halo är löst baserad på det första Halo-spelet från 2001, som utspelar sig på 2500-talet där mänskligheten hamnat i krig med utomjordingar som kallas för ”the covenant”.

Halo är en av världens mest kända spelserier, och har sålt i mer än 77 miljoner exemplar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.