• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Håkan Hellström, Amason och Cherrie ska medverka på Avicii arena together for a better day i december. Foto: TT

Stor konsert på Avicii arena för ungas psykiska hälsa

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellström, Amason, Cherrie och Jireel är några av artisterna som kommer att uppträda på Avicii arena together for a better day i december – ett nytt konsertinitiativ från Tim Bergling foundation.

Sport- och konsertarenan Globen i Stockholm – som i maj officiellt bytte namn till Avicii arena – kommer från och med i år att inhysa ett återkommande evenemang vid namn Avicii arena together for a better day.

Initiativet kommer från Tim Bergling foundations arbete för att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga.

På konserten 1 december i år kommer pop-, rnb- och hiphop-artister som Cherrie, Jireel, Håkan Hellström, Amason, Annika Norlin och Miriam Bryant att uppträda, men även klassisk musik och hyllningar till Aviciis musikaliska arv kommer att framföras.

”Oacceptabelt att de mår sämre”

Klas Bergling är Tim ”Avicii” Berglings pappa och grundare av Tim Bergling foundation.

”De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen, och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen”, säger han i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av förra året som stiftelsen Tim Bergling foundation startade projektet For a better day, uppkallat efter en Avicii-låt. Det handlar om att samla in idéer och förslag från unga om hur de vill att framtiden ska se ut och vad de behöver för att må bättre. Svaren ska ligga till grund för stiftelsens arbete mot psykisk ohälsa de kommande åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.