Halo Infinite, Park Beyond och Crusader kings 3 är några av spelen som presenterades på årets Gamescon Foto: Xbox/Bandai Namco/Paradox: Pressbilder

Största nyheterna vid årets Gamescom

Uppdaterad
Publicerad

Vad vore en spelmässa utan nya trailers och släppdatum? Även om årets Gamescom inte varit lika fyllig som åren innan pandemin, så har spelintresserade fått en del att se fram emot.

Microsoft har meddelat att försenade ”Halo infinite”, vars flerspelarläge fått fin förhandskritik, släpps den 8 december. Playstation har kontrat med att flaggskeppstiteln ”Horizon forbidden west” – även den titeln försenad – kommer den 18 februari. ”Lego star wars: The Skywalker saga” – som handlar om alla nio filmer i huvudfilmserien – skulle från början släppas redan förra året, men har dragits med stora förseningar. En ny trailer visar att spelet fortfarande lever, och någon gång i vår får vi se om kraften är med de små plastfigurerna.

Strategispel gör konsoldebut

Svenska Malmöutvecklaren Tarsiers ” Little nightmares 2 ” har sålts i två miljoner exemplar, och några till lär det bli när titeln putsats upp till den nya generationens konsoler. För den som redan äger någon av de tidigare konsolversionerna blir uppdateringen gratis.

På tal om svenskt så har Paradox meddelat att det kritikerhyllade ” Crusader kings 3 ” tågar in i konsolvärlden. Paradox titlar har främst släppts till pc, men de senaste åren har allt fler konsolspelare kunnat prova på bolagets intrikata strategititlar. Brittiska Lab 42 står för portningen till Playstation 5 och Xbox X/S, som kommer att släppas ”snart”.

”Saints row” startar om

Den 25 februari nästa år är det dags att återse ” Saints row ”, vilket blir i en nystart för den 15 år gamla ”GTA”-inspirerade serien. Den nya titeln utspelas i fiktiva Las Vegas-osande Santo Ileso och bjuder på seriens hittills största karta som man ska flyga, skjuta och köra sig igenom, i samarbete med en kompis om man så vill.

”Det är en helt ny berättelse. Den passar inte kronologiskt med några av de andra vi har gjort”, säger Jim Boone vid utvecklaren Volition till Polygon.

”Saints row”, som spelet rätt och slätt kallas, kommer till Playstation 4/5, pc och Xbox One/Series X/S, och Superhjältar som Wolverine, Dr Strange och Ironman tar plats i ” Midnight suns ”, ett taktiskt rollspel från Firaxis som kommer i mars nästa år, och där mer om spelet ska visas upp nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.