Ruben Östlund. Foto: Mathilda Tennysdotter/TT

Cannes-vinnaren Ruben Östlund vill ha filmpublikens åsnor

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av Ruben Östlunds nya film, Tringle of sadness, har skjutits upp på grund av coronaviruset. Nu vänder sig Östlund till sin publik för att få hjälp med att utforma en alldeles särskild komponent till filmen: en bild av en tecknad åsna, skriver DN.

Coronapandemin har satt stopp för inspelningen av Ruben Östlund nya film, Triangle of sadness. En av de återstående scenerna utspelar sig på en tropisk ö, där ett gäng skeppsbrutna ska måla bilder av åsnor på en klippvägg. I sin karantän fick Östlund en idé: att be om hjälp med att skapa bilderna. Alla är välkomna att skicka in ett bidrag till hans filmbolag Plattform produktion, skriver Dagens Nyheter.

För tidningen förklarar Östlund att det inte spelar någon roll hur bra man är på att teckna.

– De här överlevarna har olika nivåer på att rita. Henrik Dorsins rollfigur ska presentera de olika åsnorna för gruppen när de ska diskutera vem som lyckats fånga åsnan på bästa sätt.

De bidrag som väljs ut belönas med biljetter till galapremiären som planeras till 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.