Svenske DJ:n Avicii hyllades under första kvällen på Summerburst i Göteborg. Foto: Priceparadise på Instagram.

Här hyllas Avicii på Summerburst – med tyst minut och fyrverkerier

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av festivalen Summerburst är igång i Göteborg. Klockan 21 under fredagskvällen tystnade den så vanligtvis högljudda housefesten för att hålla en tyst minut till minne av den svenske dj:n Tim ”Avicii” Bergling, som dog tidigare i våras.

Det var den norske dj:n och producenten Alan Walker som var festivalens första huvudakt under fredagskvällen. Han avslutade sitt set med att spela en egen remix av Aviciis ”Without you”.

När hans spelning var slut tog arrangören Live nation initiativ till en tyst minut då bilder av Tim Bergling visades på storbildsskärmarna. Den tysta minuten avslutades med ett fyrverkeri och publiken ropade ”Avicii! Avicii!”.

Avicii 1989-2018

För Summerburstpubliken var Avicii ett minst sagt bekant namn. Han spelade på den första upplagan av festivalen i Stockholm 2011 och därefter 2015 i Göteborg.

Det var den 20 april i år som den 28-årige Tim ”Avicii” Bergling hittades död i Oman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet