Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska låtskrivaren Em Walcott har skrivit tre låtar på Janelle Monáes Grammynominerade album ”The Age of Pleasure”. Foto: SVT/Wondaland Arts Society/Atlantic Records

Svensk låtskrivare nominerad till Grammy: ”Betyder jättemycket”

Publicerad

Natten mot måndag svensk tid är det dags för Grammygalan, och svenska låtskrivaren Em Walcott har chans att vinna. Hon har nämligen skrivit tre låtar på Janelle Monáes album “The Age of Pleasure”.

Den amerikanska artisten och skådespelaren Janelle Monáe har tio Grammynomineringar i bagaget, men hittills ingen vinst. Inför årets Grammygala är albumet The Age of Pleasure” nominerat i två kategorier: Bästa album och bästa progressiva r'n'b-album.

Bakom skivan ligger bland andra svenska Em Walcott, som skrivit tre av de 14 spåren.

– The Grammys är ju bland de mest prestigefyllda priserna man kan få. Även om man försöker att fokusera så lite som möjligt på siffror och priser och sådana grejer så kan man inte undgå att det har en stor tyngd. Så det hade betytt hur mycket som helst. Jag hoppas på det bästa, men helt ärligt så är jag bara glad i vilket fall som helst, säger Em Walcott.

Em Walcott har jobbat med flera internationella artister, däribland Alicia Keys, Anitta och Astrid S.

– Musik handlar ofta om universella ämnen som kärlek, men varje person och varje artist har ett eget uttryck och ett sätt att förmedla ett koncept. Så man försöker få fram essensen eller personligheten väldigt mycket, säger Em Walcott.

Se hela intervjun med Em Walcott i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.