Cornelia Jakobs tävlar på torsdag. Foto: Jessica Gow/TT

Svenska delegationen: Cornelia har inte talförbud

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kom uppgifter om att den svenska Eurovisiondeltagaren Cornelia Jakobs har fått talförbud inför semifinalen på torsdag för att spara på rösten. Men det stämmer inte riktigt, enligt svenska delegationen.

Under tisdagen berättade Cornelia Jakobs talesperson Frida Boström för TT att artisten hade fått talförbud.

– Hon pratar och pratar och pratar hela tiden. Till slut sade hennes röstcoach åt henne att vara helt tyst för att rösten ska räcka, sa hon då.

Eurovision song contest 2022

Men talförbudet sträckte sig bara över en dag, enligt den svenska delegationen.

– Under tisdagen tog Cornelia en time out från intervjuer för att kunna vara i bästa möjliga form under de viktiga repen idag och semifinalen imorgon. Hon gjorde ett sextiotal intervjuer bara under öppningsceremonin och hade ett sent framträdande i Eurovillage i måndags kväll. Som artist, och dessutom med det tryck hon har på sig som en av favoriterna, är det alltid viktigt att förbereda sig genom att vila ordentligt – även rösten, säger Lotta Furebäck, delegationschef för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2022

Mer i ämnet