Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT plockar bort ett avsnitt av Den kala sanningen efter en medverkandes sexköp. Foto: SVT

SVT plockar bort program efter medverkandes sexköp

Uppdaterad
Publicerad
Den svenska tv-kändis som har erkänt att han har köpt sex av en prostituerad kvinna har förlorat flera uppdrag de senaste dagarna. Nu har SVT beslutat att plocka bort ett program där mannen medverkar.

Tv-kändisen greps i slutet av förra veckan och har själv berättat om brottet.

Mannen förkommer i ett avsnitt av SVT-programmet Den kala sanningen, som behandlar teman om manlighet. I programmet talar han bland annat om sina ”mjuka sidor” såsom intresse för odling, matlagning och konst.

Martin Vårdstedt menar att programmets budskap grumlas av tv-kändisens sexköp och att man därför har fattat beslut om att ta bort avsnittet där mannen medverkar från SVT Play.

”Vi tar självklart avstånd från det mannen har gått ut och sagt att han gjort. Programmet spelades in förra året men sändes nyligen, och jag har förståelse för att programmets innehåll och budskap kan skymmas av de senaste dagarnas händelser. Därför är programmet lyft ur Playtablån”, skriver Martin Vårdstedt, programchef på SVT Kultur och Samhälle, i ett uttalande.

TV4 tar avstånd

Tv-kändisen har blivit av med flera uppdrag i sviterna av det erkända sexköpet. TV4 har meddelat att de inte kommer att anlita mannen till fortsatta produktioner.

”Vi meddelade under fredagsmorgonen att han inte skulle leda fler program hos oss och TV4 Media tar också avstånd från den oförsvarliga handling som ligger till grund för det beslutet.”, skriver Charlie Forsberg som är kommunikationschef på TV4 Media i ett mejl.

Mannen förekommer inte i några andra aktuella SVT-produktioner än avsnittet av Den kala sanningen.

”Det är inte fråga om att personen fråntas några uppdrag i det här fallet, han är inte programledare eller företrädare för SVT i någon pågående verksamhet. Det handlar om medverkan i en sekvens av ett färdiginspelat program, där vi vill skapa förutsättningar för publiken att tillgodogöra sig innehållet på ett bra sätt.”, skriver Martin Vårdstedt.

SVT har vid upprepade tillfällen sökt tv-kändisen som avböjer en intervju.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer