SVT:s vd, Hanna Stjärne, lovar att bjuda Europa på en magisk show 2016. Foto: TT

SVT:s vd lyrisk efter Sveriges Eurovision-vinst

Uppdaterad
Publicerad

Efter Måns Zelmerlöws vinst i Eurovision song contest står det nu klart att Sverige står som värd för nästa års tävling. Ett kärt besvär, menar SVT:s vd Hanna Stjärne.

– Nu firar vi Måns och börjar direkt planeringen av nästa Eurovision. Det blir ett kärt besvär att bjuda hela Europa på en magisk musikshow i Sverige 2016, säger Hanna Stjärne.

Efter inte ens ett år på posten står det nu klart att SVT:s nya vd redan har ett av världens största kulturarrangemang att ta tag i. Sverige och SVT kommer att hålla i festligheterna när det om ett år vankas Eurovision-tävlingar igen.

Eurovision song contest 2015

– Jag är otroligt glad och stolt över Måns och låtskrivarna och hela teamet bakom, det var världsklass på musiken och världsklass på TV-framträdandet, säger Stjärne till SVT Nyheter.

Evenemanget kostar en del, vad kommer det att innebära för bolaget SVT och övrig program?

– I natt gläds vi med Måns och imorgon börjar planeringen så att vi kan bjuda hela Europa på en magisk musikshow nästa år. Vi har inte tagit ut segern i förskott.

Vilken budget finns?

– Det finns ingen budget än. Vi jobbar med ekonomin långsiktigt, på flera års sikt. Det är ett kärt besvär att ta tag i den planeringen, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet