Tara Reid och en scen ur den första Sharknado-filmen. Foto: AP/TT

Tara Reid kräver 100 miljoner dollar av Sharknado-producenter

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Tara Reid är med i alla sex Sharknado-filmerna, som (såklart) handlar om hajar som sugits upp i tornados och sveper in över land. Nu stämmer hon producenterna för att ha använt bilder på henne till reklamprodukter kopplade till Sharknado utan hennes tillåtelse.

Tara Reid stämmer Sharknado-skaparna på 100 miljoner dollar, motsvarande över 909 miljoner kronor. Reid hävdar att bolagen Asylum Entertainment och SYFY Media gett en tredje part tillstånd att använda bilder på hennes ansikte utan hennes tillåtelse.

Enligt skådespelaren har bolagen på så sätt tjänat mångmiljonbelopp, bland annat genom att låta spelmaskinstillverkare använda bilder på Tara Reid i speciella enarmade banditer med Sharknado-tema, skriver tidningen People med hänvisning till sajten The blast.

Varken Asylum Entertainment eller SYFY Media har kommenterat stämningsansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.