Nina Kraviz har avbokats från två festivaler efter anklagelser om att stötta Putin. Foto: SVT

Technostjärnan Nina Kraviz avbokad från två festivaler

Publicerad

Den ryska technostjärnan Nina Kraviz avbokas från två europeiska festivaler, rapporterar DN. Festivalernas besked kommer efter anklagelser om att Kraviz stöttar Putin och inte tillräckligt fördömt Rysslands invasion av Ukraina.

Under torsdagen meddelade den nederländska technofestivalen ”The Crave” att den ryska dj:n och producenten Nina Kraviz avbokats från sommarens arrangemang.

”Vi vill informera er om att vi efter långa och intensiva diskussioner både internt och externt har beslutat att Nina Kraviz inte kommer att spela på 'The Crave Festival 2022”, skriver festivalen i ett Instagram-inlägg.

Även den tyska festivalen Pollerwiesen gav ett liknande besked samma dag.

”Vi vill informera er om att Nina Kraviz inte kommer uppträda på festivalen. Vi har fattat beslutet efter en öppen dialog med alla inblandade parter”, skriver arrangören på Instagram.

Technostjärnan har sedan anklagelserna uppdagades bemött dem på sociala medier. Under onsdagen delade hon ett inlägg där hon skrev:

”Som människa, musiker och artist är jag djupt berörd av det som händer i världen. Det är skrämmande hur mitt lands relationer till Ukraina har blivit. Jag är emot alla former av våld. Jag ber för fred. Det smärtar mig att se oskyldiga människor lida.”

I klippet kan nedan kan du höra mer:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.