The Knife-syskonen Dreijer. Foto: Alexa Vachon/Elin Berge

The Knifes känga mot budsajterna

Uppdaterad
Publicerad

Bandet tar ställning mot ockerpriserna och laddar om med nya spelningar i vår efter förra veckans biljetthaveri.

Förra veckan släpptes biljetterna till The Knifes efterlängtade vårturné. Kulturnyheterna rapporterade då om att biljetterna tog slut på rekordtid och sedan hamnade på andrahandssajter, fem gånger dyrare än orginalpriset.

The Knife, som inte turnerat på sex år, säger i ett uttalande att de inte förväntade sig ett så stort intresse från fansen, men riktar också en känga mot andrahandsmarknaden.

The Knifes återkomst

– Den här situationen blev mycket värre då biljetterna köptes upp och nu finns till salu via andrahandsförsäljare och bud-sajter, betydligt dyrare än från början. Vi skulle föredra att ingen skulle behöva köpa biljetter från någon av de här sajterna, så därför lägger vi till fler shower under 2013. Vi kommer snart också tillkännage vilka europeiska festivaler vi tänker spelar på.

Fansen får en ny chans idag kl 12, då biljetterna till den nya Subtropia-spelningen släpps.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Knifes återkomst

Mer i ämnet