Den tidigare redaktören för The New York Times ledarsida tar tillfälligt över som chefredaktör för svenska Bulletin. Foto: Arkivbild. Richard Drew/AP/TT

Tidigare New York Times-journalist ska bygga upp Bulletin på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den skandalomsusade tidningssatsningen Bulletin har fått en ny, tillfällig chefredaktör. Andrew Rosenthal, tidigare redaktör för The New York Times ledarsida, har fått i uppdrag att på tillförordnad basis göra Bulletin till en fungerande nyhetsorganisation.

Amerikanen Andrew Rosenthal berättar om sitt nya jobb i tidningen Vanity Fair, och Bulletins ansvarige utgivare Per Gudmundson, som sitter kvar på sin nuvarande post, bekräftar det för TT.

65-årige Rosenthal ansvarade för åsiktsmaterialet i ”The Times” i omkring elva års tid, fram till 2018.

– Det som gör detta möjligt är att det inte är mitt jobb att klura ut svensk politik och det är inte mitt jobb att påverka opinionssidorna, säger Rosenthal till Vanity Fair.

– Syftet här är att ställa upp en fungerande nyhetsorganisation.

Tillsatt av styrelsemedlem

Amerikanen säger sig ha blivit erbjuden posten i tre månaders tid, av styrelsemedlemmen Nicco Mele.

Bulletin har under några turbulenta månader bytt ut en stor del av ledningen och redaktionen. I samband med flera tunga avhopp för två veckor sedan klev Per Gudmundson in i rollen som ansvarig utgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.