The Hives ser ut att förlora tvisten. Foto: Scanpix

Tingsrätten fryser The Hives tillgångar

Uppdaterad
Publicerad

Den långlivade tvisten om Tambourine Studios ser ut att gå The Cardigans väg. The Hives får nu tillgångar för 16 miljoner kronor frysta.

Den infekterade tvisten mellan två av Sveriges största musikexporter ser ut att nå ett slut. Lunds tingsrätt har belagt rockbandet The Hives bolag med kvarstad på värden för 16 miljoner kronor.

Beslutet är ett sätt att hindra bolaget att göra av med pengar som tingsrätten anser tillhör The Cardigans, skriver Sydsvenskan.

Tambourinemålen

Stämdes på 18,5 miljoner

2011 stämde The Cardigans rockbandet från Fagersta på 18,5 miljoner kronor. Pengarna ska ha förts över mellan bandens respektive bolag via Tambourine Studios i Malmö som skötte bokföring för båda parter.

”Lånade 41,5 miljoner”

Enligt stämningsansökan har The Hives lånat 41,5 miljoner av The Cardigans utan långivarnas vetskap. Endast 23 miljoner av dem har betalats tillbaka. Även The Hives hävdar att de inte känt till transaktionerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tambourinemålen

Mer i ämnet