The Hives på Bråvalla-festivalen tidigare i sommar. Foto: Fredrik Persson/TT

Hives överklagar till HD

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg månad sedan förlorade rockbandet The Hives mot The Cardigans i hovrätten – rätten gick i princip på samma linje som tingsrätten och beordrade bandet att betala 18 miljoner till The Cardigans. Nu överklagar Hives till Högsta domstolen.

– Vi kommer att överklaga, men jag vill inte gå in på detaljerna nu, säger Fagerstarockarnas advokat Monica Crusner till SVT Sydnytt på måndagsförmiddagen.

Vid 15-tiden skickades överklagandet till hovrätten. Advokat Monica Crusner begär prövningstillstånd i högsta domstolen och att hovrättens dom ogiltigförklaras, vilket innebär att bandet befrias från att betala skulden till the Cardigans.

Tambourinemålen

På grund av målets omfattning och rådande semestertider begär hon också att få komma in med grunderna till överklagandet i mitten av september.

– Jag kan inte spekulera i om det blir ett prövningstillstånd eller ej. Jag har inte tagit del av överklagandet än, säger the Cardigans advokat David Berggren till SVT Sydnytt.

Skyldiga 18 miljoner

Tvisten handlar om pengaöverföringar som skett mellan banden under tiden de båda anlitade Tambourine studios som ekonomisk förvaltare. The Hives har i rätten uppgett att bandet inte känt till och än mindre godkänt några transaktioner.

Tingsrätten konstaterade att pengaöverföringar mellan banden gynnat the Hives på the Cardigans bekostnad. Bandet dömdes att betala tillbaka 18,5 miljoner plus rättegångskostnaderna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tambourinemålen

Mer i ämnet