Foto: SVT/AP/TT

Tolv serier att se fram emot under tv-våren

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnyheternas tv-kritiker Kim Veerabuthroo Nordberg hjälper dig att navigera bland vårens tv-serier, här är ett urval:

The Divorce

Premiär 15 januari på HBO Nordic

Andra säsongen om skilsmässan för paret Dufresnes, spelade av Sarah Jessica Parker och Thomas Haden Church. I säsong två hanterar de efterföljden av sin skilsmässa och börjar bygga upp sina liv på nytt.

Bonusfamiljen

Premiär 29 januari på SVT

Första säsongen älskades av både publik och kritiker. Nu kommer säsong två och det har inte blivit ett dugg lättare att leva i en bonusfamilj.

Mosaic

Premiär 23 januari HBO Nordic

”A new storytelling experience” kallas den i pressmaterialet. Har kunnat följas som app i USA inför premiären. Svartsjuka och drama med Sharon Stone i huvudrollen. Regisserad av Ocean's Eleven-regissören Stephen Soderbergh.

Homeland, säsong 7

Premiär 12 februari SVT

Allas vår favorit-ex-spion Carrie Mathison har flyttat till Washington DC och jobbar för att fria de som blivit oskyldigt anklagade för mordförsöket på president Keane.

Handmaid's Tale, säsong 2

Premiär april HBO Nordic

Elisabeth Moss återvänder i rollen som den hårt förtryckta men kämpande Offred i en något längre säsong med 13 avsnitt.

Billions

Premiär våren 2018 HBO Nordic

Vansinnet som rivaliteten mellan den jordnära riskkapitalisten Bobby Axelrod och den masochistsexmissbrukande åklagaren Chuck Rhoades orsakade i förra säsongen var gränslöst. Förmodligen blir det ännu vansinnigare i säsong 3.

Sharp Objects

Premiär 2018 HBO Nordic

En reporter, spelad av Amy Adams, tvingas möta sitt förflutnas demoner när hon återvänder till sin hemstad för att rapportera om ett våldsamt mord.

Maniac

Premiär 2018 Netflix

Emma Stone, Jonah Hill och Justin Theroux spelar huvudrollerna i denna komedi som är en remake av en norsk serie. True Detective-regissören Cary Fukunaga regisserar.

Westworld, säsong 2

Premiär 2018 HBO Nordic

HBO:s storsatsning återvänder till temat robotar, själ och medvetande. Den andra säsongen verkar av trailern att döma utspela sig i samma värld som i första säsongen.

Trust

Premiär 2018 HBO Nordic

Miniserie med Donald Sutherland och Hillary Swank. Handlar om en kidnappad son i en välbärgad oljefamilj.

Rig 45

Premiär sommaren 2018 Viaplay

Med svenska Lisa Henni (Snabba Chash) i huvudrollen. Handlingen kretsar kring ett mord på en oljerigg i Nordsjön.

Eldmärkt

Premiär 2018 Viaplay

Isabella Scorupco och August Wittgenstein (The Crown) spelar huvudrollerna i denna spänningsserie som är ett original från Viaplay baserad på Filip Alexanderssons roman ”Förstfödd”

Läs även: Kulturnyheternas tv-kritiker väljer vårens bästa serier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.