Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tre svenska dokusåpor som skapade stor debatt. Foto: Kanal 5/NENT

Tre gånger då dokusåpor upprört svenska folket

Publicerad

“Expedition: Robinson” la grunden för en drös nya dokusåpor och nya kändisskap, men fick också kraftig kritik för bland annat “vuxenmobbning”. När programkoncept och deltagare testat gränserna har det inte alltid blivit succé. Här är tre gånger dokusåpor har skapat stor debatt i Sverige.

När dokusåpan Kungarna av Tylösand började sändas höjdes snart kritiska röster. Programidén gick ut på att åtta festglada deltagare bodde tillsammans i ett hus i Tylösand och programmet fick kritik för att den visade fylla, sex och hårt festande.

– Den var faktiskt på många sätt och vis en sjuk produktion, skulle jag säga. Att man häller i dem så mycket sprit som det går och sedan ser vi vad som händer, säger journalisten Lars Johansson.

Kungarna av Tylösand är inte ensam om att ha skapat debatt, även Paradise hotel valde att avpublicera en säsong efter att ha stött på kritik. Se mer i klippet ovan.

Den svenska dokusåpan finns på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.