Filmer att se fram emot som visas på Cannesfesitvalen.

Tre guldkorn på filmfestivalens i Cannes

Uppdaterad
Publicerad

Musikalfilmen Annette av Leos Carax med Adam Driver och Marion Cotillard, Mia Hansen-Løves Bergman island, inspelad på Fårö och Todd Haynes första dokumentärfilm om Velvet underground är några av de filmer som får premiär på festivalen i Cannes.

Leos Carax har tidigare gjort De älskande på Pont-neuf och Holy motors. Annette är hans första film på engelska och har svensk biopremiär i slutet av 2021.

Franska Mia Hansen-Løves film är inspelad på Fårö. I huvudrollerna syns Mia Wasikowska och Tim Roth, men även svenska skådespelare som Joel Spira och Siri Hjorton Wagner syns i flimen. Filmen får Sverigepremiär senare under året.

The Velvet Underground är en dokumentär om bandet med samma namn av regissören Todd Haynes, främst känd för spelfilmer som Carol och Far from heaven. Rättigheterna ägs av Apple tv plus som inte tillkännagivit något premiärdatum än.

Se mer om filmerna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.