Foto: Bryan R. Smith / AFP

Polisrealityserien Cops läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska realityserien Cops kommer inte längre sändas på tv-bolaget Paramount Network, skriver Variety.

Serien, som tar med tittarna på den amerikanska polisens patrullarbete, är en riktig långkörare som har funnits sedan 1989. I samband med de protester som skakat USA efter George Floyds död den 25 maj – och till stöd för Black Lives Matter-rörelsen – plockades redan inspelade avsnitt bort från tablån under förra veckan.

Beslutet från Paramount Network leder också till att den planerade 33:e säsongspremiären av Cops den 15 juni ställs in.

Protesterna i USA efter George Floyds död

”Cops är inte längre en del av Paramount Network och vi har inga planer på att ta tillbaka serien”, säger en talesperson i ett uttalande.

Kritiker har under åren anklagat Cops för att glorifiera polisbrutaliet och hänga ut misstänkta, och 2013 uppmanade medborgarrättsorganisationen Color of Change tv-bolaget Fox att lägga ned serien.

Protesterna mot polisbrutalitet i USA till följd av George Floyds död har även lett till att tv-serien Live PD, där tittarna följer med under polisens arbete i realtid, ställs in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet