Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skådespelarna i veckans tips är lysande i sina roller, tycker SVT:s tv-kritiker.

Tv-kritikern om True Crime-serien: ”Det blir för mycket sympati”

Uppdaterad
Publicerad

Ett politiskt drama, en True Crime-berättelse, och en galen thrillerserie om tvillinggynekologer. Det är veckans streamingtips. SVT:s tv-kritiker Linus Fremin är mer imponerad av skådespelarna än av brottsskildringen i serien ”Love & Death”.

– Det blir för endimensionellt.

Det övergripande temat för veckans tips är prisbelönta skådespelare. I ”The Diplomat” spelar Golden Globe-vinnaren Keri Russell en diplomat som i jobbet möter oväntade utmaningar. Linus Fremin tycker hon gör rollen med bravur.

– Keri Russell, älskar henne!

”Love & Death”

Det andra tipset är serien ”Love & Death”. Elisabeth Olsen, som nyligen vann People's Choice Awards som årets kvinnliga skådespelare, är huvudrollsinnehavare. Tv-kritikern tycker att hon gör en fantastisk insats, men är kritisk till manuset.

– Det här handlar om en hemmafru i Texas, som en dag går in hos sin granne och hugger henne med en yxa 41 gånger.

– Det blir lite för mycket sympati för henne, och ingenting för offret.

Dead Ringers

Veckans sista tips är serien Dead Ringers, som handlar om två tvillingar som arbetar som gynekologer. Rachel Weisz som är mångfaldig vinnare av flera priser spelar båda systrarna.

– Det är en väldigt udda serie, men väldigt bra, säger Linus Fremin.

Se mer om serierna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.