Komikern Matt Lucas har sagt att han ångrar vissa inslag i komediserien Little Britain. Nu plockas serien bort från strömningstjänster i Storbritannien. Arkivbild. Foto: Matt Sayles/AP/TT

Tv-serien Little Britain tas bort från strömningstjänster

Uppdaterad
Publicerad

Komediserien Little Britain har plockats bort från strömningstjänsterna BBC Iplayer, Netflix och Britbox sedan klagomål har riktats mot hur serien framställer personer med annan etnisk bakgrund än brittisk.

– Vi utvärderar regelbundet vårt material. Tiderna har förändrats sedan Little Britain först sändes, så den är inte längre tillgänglig, säger en BBC-talesperson till det brittiska public service-bolagets nyhetssajt.

Även Little Britain-skaparna Matt Lucas och David Walliams andra serie Come fly with me har plockats bort.

På senare år har duon uttryckt ånger över vissa av skämten i Little Britain.

– Om jag kunde åka tillbaka i tiden och göra om serien skulle jag inte skämta på samma sätt om transvestiter och svarta. Jag skulle i princip inte göra serien i dag. Det skulle bara göra folk upprörda. Då skapade vi en råare sorts humor än den jag ägnar mig åt nu, sade Lucas i en intervju 2017.

Även Walliams har sagt att han ”definitivt” skulle ha gjort en annorlunda serie om det skedde i dagens kulturella landskap.

Little Britain sändes 2003–2008.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.