Konflikten mellan Comhem och TV4 Media är närmre en lösning. Ett ramverk för ett nytt avtal är på plats. Foto: Fredrik Sandberg/TT

TV4-konflikten nära en lösning

Publicerad

Com Hem och TV4 Media är överens om ett ramverk för ett nytt avtal. Det innebär att Com hem- och Boxer-kunder kan fortsätta se TV4-kanalerna och C More under tiden som återstående detaljer förhandlas.

I fredags gick det förra avtalet ut. 2,1 miljoner hushåll som var Com hem- och Boxer-kunder var nära att bli av med TV4-kanalerna och C More. Men fristen förlängdes tillfälligt och nu är ett ramverk på plats för ett nytt avtal.

– Jag är väldigt glad att vi nu har kommit överens om ramarna för en långsiktig överenskommelse som gynnar båda parter. Förhandlingarna tar längre tid än vad vi förväntade oss och därför är det bra att vi har etablerat ett ramverk som innebär att vi kan förhandla klart medan tv-tittarna kan fortsätta se kanalerna, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.