Under turnén kommer C.K. mest att göra uppehåll i amerikanska städer, men även i Israel, Italien och Slovakien. Foto: TT/AP

Två år efter metooskandalen – Louis C.K. planerar comeback

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Louis C.K. planerar att ge sig ut på en komediturné i början av november. På sin hemsida skriver C.K. att turnén kommer bestå av att ”dela skämt, historier, observationer, lögner, icke-lögner och att vara allmänt löjlig till fördel för en skrattande publik”.

Det var under metoohösten 2017 som fem kvinnor anklagade komikern och regissören Louis C.K. för att bland annat ha onanerat framför dem mot deras vilja. Ofredandena ska ha begåtts mellan åren 2002 och 2005.

C.K. erkände att han gjort sig skyldig till sexuellt ofredande och sa att han hade utnyttjat sin ställning som beundrad komiker, att han ångrar sig och ”inte förlåter sig själv för någon aspekt av sitt beteende”.

Kampanjen #MeToo

Turnén går genom USA, Israel, Italien och Slovakien

Två år har alltså gått och nu känner C.K. att det är dags att ge sig ut på en komediturné. I ett nyhetsbrev till sina fans, samt på sin hemsida, skriver han bland annat att turnén kommer bestå av att ”dela skämt, historier, observationer, lögner, icke-lögner och att vara allmänt löjlig till fördel för en skrattande publik”.

Enligt hemsidan inleds turnén i november och sträcker sig in till slutet av januari 2020. Bland hållplatserna är det mest amerikanska städer, men även några i Israel, Italien och Slovakien.

”Klicka på länkarna för att köpa biljetter så att du kan vara på plats. Eller inte. Jag kommer att lägga till fler datum här”, står det vidare på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet