Skådespelaren Uma Thurman anklagar filmmogulen Harvey Weinstein för övergrepp. Foto: TT

Uma Thurman anklagar Weinstein för övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Uma Thurman anklagar Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. I en intervju med New York Times uppger Kill Bill-skådespelaren att hon attackerades av filmmogulen Harvey Weinstein på ett hotell i London kort efter att Pulp fiction släpptes 1994. Filmklassikern producerades av Harvey Weinsteins dåvarande filmbolag Miramax.

– Det var som ett baseballträ i huvudet. Han knuffade ner mig. Han försökte lägga sig ovanpå mig. Han försökte att blotta sig. Han gjorde alla möjliga obehagliga saker. Men han la aldrig full kraft i att tvinga mig, säger Uma Thurman till New York Times om händelsen på hotellrummet och fortsätter:

– Du krälade i väg likt ett djur, som ödla. Jag gjorde allt jag kunde för att komma tillbaka på min bana. Min bana. Inte hans bana.

Därefter berättar Uma Thurman att hon konfronterade filmmogulen som då ska hotat hennes karriär.

Erkänner närmande

Genom en talesperson bemöter Weinstein anklagelserna och erkänner att han gjort ett närmande, men aldrig att han skulle hotat hennes karriär.

Under lördagen offentliggjordes ytterligare två anmälningar mot Harvey Weinstein om sexuella övergrepp som brittisk polis utreder, rapporterar Sky News. Sammanlagt har nio kvinnor anmält filmmogulen till brittisk polis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet