Foto: Fredrik Sandberg/TT

Veckans Affärer läggs ner

Publicerad

Affärsmagasinet Veckans affärer läggs ner. Vissa delar av tidningens verksamhet kommer tas över av Dagens industri.

– Vi ser inte att Veckans Affärer kan erbjuda fördjupning mot någon utvald nisch, säger Peter Fellman, affärschef för Di-gruppen, till Dagens Nyheter.

Tidningen Veckans affärer grundades 1965 och har räknats som en av de ledande tidningarna med fokus på ekonomi i Sverige. Under tisdagen stod det klart att magasinet avvecklas som egen titel.

Samtidigt kommer vissa delar av VA:s verksamhet, bland annat ett vd-nätverk och vissa evenemang som Näringslivets mäktigaste kvinnor och Sveriges 101 supertalanger, att övertas av dagens industri.

– Vi ser inte att Veckans affärer kan erbjuda fördjupning mot någon utvald nisch och därför är det logiskt att låta de delar i Veckans affärers erbjudande som varit mest framgångsrika bli en del av Dagens industri och Di-gruppen, säger Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri, till Dagens Nyheter.

Under onsdagen inleddes förhandlingar med facket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.