Kritikern om The Weeknds nya låt: ”Ganska lam”

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan The Weeknd släpper en ny låt som musikkritiker Per-Sinding Larsen tycker är något ”lam”. Samtidigt levererar svenska Parham på nya skivan och finska ALMA fortsätter bryta internationell mark, tycker Per Sinding-Larsen.

Nyligen släpptes den AI- genererade låten ”Heart on my sleeve” med Drake och The Weeknd. Trots dess succé plockades den snabbt bort från strömningstjänsterna och lägligt kommer nu låten ”Double fantasy” av den verkliga The Weekend med rapparen Future.

– Som alltid när med de här riktigt stora namnen, backade av två väldigt tunga producenter, Mike Dean och Metro Boomin, så blir det kanske inte explosivt i studion utan den är ganska lam, säger Sinding-Larsen.

Musikfredag

Låten kommer från tv-serien The Idol som The Weeknd också skådespelar i tillsammans med Lily-Rose Depp.

Finska ALMAs nya album

Popartisten ALMA släpper albumet – ”Time machine”. Uppvuxen i östra Finland har hon blivit en stor succé utomlands men är fortfarande inte helt känd för alla på hemmaplan, menar Sinding-Larsen.

– Hon är uppvuxen på internet och har fått en enorm internationell framgång. Finnarna har inte riktigt visat sig på den arenan. Men hon är känd för sin otroliga röst och låtar som hon både gör själv och skriver åt andra, till exempel Miley Cyrus.

Parham ”växer inte på träd”

Parham, uppvuxen i Göteborg, är ett av Sveriges stora namn inom Hiphop och R&B, kanske allt mer också inom popen, enligt Sinding-Larsen.

Fyra år sedan sitt senaste albumsläpp är Parham nu aktuell med albumet ”Lev Länge”. Sinding-Larsen beskriver det som ”vida vackra elektroniska landskap” kryddade med gitarrsolon och baile-funk.

– I centrum är hela tiden Parhams röst. Ibland sjunger han, ibland pratar han och lite mer sällan rappar han.

– Sammantaget ännu ett starkt album för den här artisten som är så spännande att följa för att han växer inte på träd.

Se hela samtalet om veckans musiksläpp på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikfredag

Mer i ämnet