Viking Line bryter allt samarbete med Katerina Janouch efter konflikten med Rossana Dinamarca. Foto: TT

Viking Line bryter samarbetet med Janouch

Uppdaterad
Publicerad

Efter Katerina Janouchs inlägg kring vänsterpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca väljer nu Viking Line att avbryta samarbetet med författaren. ”Vårt förtroende för Katerina Janouch är härmed förbrukat” skriver företaget i en kommentar till Kulturnyheterna.

Det var under fredagen som Katerina Janouch la ut en tweet om vänsterpartiets riksdaglsedamot Rossana Dinamarca som anklagades för att vara sexistisk. Dinamarca ifrågasatte då företaget Viking Lines beslut att ha Katerina Janouchs i sitt råd för att minska sexuella övergrepp på kryssningar.

LÄS MER:  Dinamarca anmäler Janouch för förtal

Under söndagen gick Viking Line ut på sin Facebook-sida med att de skulle ompröva Janouchs roll i rådet efter semesterperioden, i ett inlägg som sedermera togs bort. Efter att Janouch publicerat ytterligare ett blogginlägg och en bild på Dinamarca som fick Dinamarca att upprätta en polisanmälan för förtal, väljer Viking Line nu istället att bryta samarbetet omgående.

LÄS MER: Färjebolag tar in experter för att stoppa övergrepp

– Redan igår konstaterade Viking Line att den tweet som Katerina Janouch lade ut i helgen inte är förenligt med vårt trygghetsarbete. Mot bakgrund av att hon har valt att fortsätta i samma spår samt att en polisanmälan har upprättats under dagen idag, är Viking Lines förtroende för henne nu förbrukat. I övrigt har vi inga kommentarer, skriver företagets informationschef Eleonora Hansi i ett mejl till Kulturnyheterna.

Kulturnyheterna har sökt Katerina Janouch för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.