Foto: AP/TT

Vinnare och förlorare under Emmy-galan

Uppdaterad
Publicerad

Handmaid's tale blev Emmygalans stora vinnare, medan nomineringsfavoriterna Fargo och Westworld blev tomhänta.

Filmatiseringen av Margaret Atwoods roman En tjänarinnas berättelse vann bästa dramaserie och Elizabeth Moss fick pris för bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie för sin rollprestation. Ann Dowd, som spelar tant Lydia, fick pris i kategorin bästa kvinnliga biroll och serien kammade även hem reigpriset och manuspriset i dramagenren för pilotavsnittet.

LÄS MER: Nattens alla vinnare

I miniseriekategorin dominerade Big litte lies. Nicole Kidman, Laura Dern och Alexander Skarsgård fick alla ta emot priser för sina roller i morddramat i en självgod amerikansk kuststad, som även blev bästa miniserie.

Förlorarna

Förhandsfavoriter som fick gå hem tomhänta blev Westworld, som med 22 nomineringar missade alla priser som anses tillräckligt viktiga för att tv-sändas och The feud, som trots 18 nomineringar bara vann pris för hår och makeup. Fargo kammade hem ett musikpris, men missade i de övriga 15 kategorierna den var nominerad i. Inte heller Netflixserien Stranger things vann något pris.

Överröstades av musiken

Sterling K Brown vann pris i kategorin bästa manliga skådespelare i en dramaserie och blev därmed den första svarta personen att vinna priset i kategorin på 19 år. Många tittare reagerade på att Brown inte fick tala till punkt, mitt i tacktalet skruvade producenterna på musiken som indikerar att man ska gå av scen.

På komedisidan blev näst sista säsongen av politikserien Veep prisade för bästa komediserie och bästa kvinnliga skådespelare, till Julia Louis-Dreyfus, som fick statyetten för sjätte gången i rad. Donald Glover tog hem priset för bästa manliga skådespelare och vann även komediregipriset för Atlanta om hiphopscenen i sydstatsstaden Atlanta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.