Wahlgren kritiseras – av sin dotter

Uppdaterad
Publicerad

Anna Wahlgren är den allvetande barnuppfostraren och författaren till storsäljaren ”Barnaboken” som gavs ut 1983. Men hon har också har blivit kritiserad för sina kontroversiella metoder för hur barn bäst ska sövas och hållas sovande.

Nu har ett av hennes nio barn, Felicia Feldt, vuxit upp och skrivit en bok om hur det var att växa upp med världens bästa uppfostrare som mamma.

”Felicia försvann” heter boken och kommer i januari nästa år. Enligt förlaget handlar det inte om ett föräldrauppror, men ett smakprov från boken som Weyler förlag bjuder på på sin hemsida vittnar ändå om en inte helt konfliktfri familjesituation:

”En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om.”

Kulturnyheterna

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.