Zlatan, Joakim och Jonna Lundell och Jimmy Durmaz. Foto: AP/TT

Zlatan, Jocke och Jonna och Jimmy Durmaz inlägg blev mest poppis på Instagram 2018

Uppdaterad
Publicerad

Medieakademien har mätt vilka Instagramposter som blev störst i Sverige 2018. Organisationen har mätt antalet gillaklick och kommentarer och inlägget ska vara skrivet åtminstone delvis på svenska. Kändisar med barn verkar vara ett framgångsrecept för att bli stor på bildplattformen.

Zlatan. Foto: Skärmdump Instagram

Zlatan, Joakim och Jonna Lundells bebis, och Jimmy Durmaz och svenska landslagets avståndstagande mot rasism är några av de inlägg som gått bäst på Instagram i Sverige i år, enligt en mätning som organisationen Medieakademien gjort.

”Det går inte att underskatta familjen Lundells dominans på svenska Instagram. De har fyra placeringar på topplistan och skulle ha ytterligare ett gäng om listan utökades” skriver Emanuel Karlsten, ordförande Medieakademin i ett pressmeddelande.

Joakim och Jonna Lundell. Foto: Skärmdump Instagram

På Facebook har bland annat Lill-Babs döttrars inlägg efter sin mors bortgång och polisen i Örebros information om att en pojke dog vid en badplats engagerat.

Även på Twitter är det döden som fått folk att reagera. Ett inlägg om Ingvar Kamprads död toppar följt av ett norskt barn, ett svenskt barn och en tweet och Tim Berglings (Avicii) bortgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.