Personbilen demolerades i krocken med lastbilen på E20. Foto: Christian Svensson

10 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man död efter lastbilskrock på E20

En man i 35-årsåldern fördes till sjukhus efter en allvarlig trafikolycka på E20 mellan Alingsås och Skara på tisdagskvällen. Mannens liv gick inte att rädda. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Två nya coronamutationer upptäckta i Storbritannien

Två nya varianter av coronaviruset har identifierats i Storbritannien. En av de nya varianterna klassas som oroväckande, meddelar den brittiska regeringens viruskommitté. Hittills har 76 sjukdomsfall med de nya varianterna registrerats i landet. Trots mutationen säger sig de brittiska myndigheterna vara säkra på att vaccinen kommer att bita på de nya varianterna.

Ja till fortsatt riksrätt mot Trump

Senaten godkänner en fortsatt riksrättsprocess mot USA:s tidigare president Donald Trump. Trump anklagas formellt för anstiftan till uppror i samband med stormningen av Capitolium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.