Under natten har minst 350 poliser jagat den misstänkte gärningsmannen i Strasbourg. Flera personer har dött och skadats efter skjutningen vid julmarknaden. Foto: ABDESSLAM MIRDASS/AFP/TT/SVT

12 december: Nattens nyheter

Publicerad

Flera döda i skottdåd i Frankrike – säkerheten höjs vid julmarknader

Minst tre personer har dödats och tolv skadats vid en skottlossning vid en julmarknad, i den franska staden Strasbourg. Hundratals poliser deltar i sökandet efter skytten, som ska vara identifierad. Händelsen utreds som terrorbrott och säkerheten i landet och på dess julmarknader höjs.

Huaweichef kan släppas mot borgen

Den kinesiska telekomjättens finanschef, Meng Wanzhou, greps i Kanada på USA:s begäran. Nu kan hon släppas mot en borgenssumma på tio miljoner dollar. Beskedet kom efter att Kina gripit den kanadensiska ex-diplomaten Michael Kovrig.

Uppgift: Northug lägger av

Petter Northug, 32, har haft en tung höst kantad av skador. I dag håller han en presskonferens och enligt norska TV2 kommer han att meddela att han slutar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.