Det polska presidentvalet ser ut att bli en rysare och enligt vallokalsundersökningar ligger kandidaterna Andrzej Duda och Rafal Trzaskowski oerhört jämnt. Foto: LUKASZ GAGULSKI/MACIEJ KULCZYNSKI/EPA/TT

13 juli: Nattens nyheter

Publicerad

Första rösträkningen tyder på knapp ledning för Duda

Det är mycket jämnt i det polska presidentvalet. Den första rösträkningen, och vallokalsundersökningar som publicerats under natten till måndag, tycks visa på en knapp ledning för den nationalkonservative sittande presidenten Andrzej Duda.

Enligt den senast uppdaterade vallokalsundersökningen från Ipsos får Andrzej Duda får 51,0 procent av rösterna, Rafal Trzaskowski 49,0 procent. Felmarginalen är en procent.

Kvinna rånad i Timrå – blev överfallen i elljusspår

En kvinna i 40-årsåldern blev överfallen av två män i ett elljusspår i Timrå under söndagskvällen. Kvinnan rånades och skadades med någon form av tillhygge. En anmälan om grov misshandel och rån har upprättats.

Sydafrika återinför förbud mot alkoholförsäljning – på grund av corona

Sydafrika återinför ett förbud mot försäljning av alkohol, för att minska antalet patienter på landets sjukhus. Detta för att fler platser ska vara öppna för de som behöver vård för covid-19.

Sydafrika förväntas nå en topp i antalet smittade i coronaviruset mellan juli och september och totalt 4 079 personer i landet har dött i covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.