Foto: privat

14 augusti: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Kraftig brand i skola på Öland

Räddningstjänsten har under natten kämpat med en kraftig brand på Åkerboskolan i Löttorp på norra Öland. Vid 02-tiden var branden under kontroll. Enligt vittnesuppgifter bröt branden ut efter ett blixtnedslag.

Kvinna påkörd i Falkenberg – en person gripen

Strax efter midnatt blir en kvinna påkörd av en bil i Slöinge i Falkenberg. Kort därefter lyckas polisen gripa en man i närområdet, som misstänks ha kört på kvinnan avsiktligt.

– Han är misstänkt för grovmisshandel och för rattfylleri då han kört bilen alkoholpåverkad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Häkteschefen omplaceras efter Epsteins död

I lördags hittades den sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epstein död i sin häktescell i New York. Nu meddelar USA:s justitiedepartement att häkteschefen omplaceras, och att två av häktets vakter tagits ut tjänst. Enligt källor till nyhetsbyrån AP ska vakterna inte ha kontrollerat Epsteins cell som de skulle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.