Rökutvecklingen är kraftig och ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, har gått ut. Foto: Räddningstjänsten

15 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Storbrand i gummiverkstad i Malå – allmänheten varnas

Det brinner kraftigt i en gummiverkstad i Malå kommun. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Jonas Falk döms till 2,5 års fängelse

Jonas Falk dömdes till 18 års fängelse i Sveriges största narkotikamål, kallat ”Operation playa”. Han friades sedan, men har nu dömts till 2,5 års fängelse av spansk domstol, skriver Expressen.

– Domen är felaktig och vi kommer att överklaga, säger han.

Anhöriga i Danmark kräver ersättning för vaccindödsfall

Under onsdagen beslutade Danmark att helt sluta använda Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Nu har anhöriga till en person som avled efter att ha fått Astra Zenecas vaccin begärt ersättning. Den danska patientförsäkringsföreningen uppger att man hittills har fått in 29 ersättningsansökningar från personer som har vaccinerats med Astra Zenecas vaccin. Ytterligare åtta ansökningar rör Pfizer-Biontechs vaccin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.