Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Adam Marttinen är kritisk till Mikael Dambergs beslut att inte bjuda in SD till samtalen om gängkriminaliteten. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

2 september: Nattens Nyheter

Uppdaterad
Publicerad

SD:s svar till Damberg: ”Ett dagisspel”

Under söndagens Agenda meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) att han kommer bjuda in alla partier förutom Sverigedemokraterna till samtal om problemet med gängkriminalitet. Ett uttalande som nu får skarp kritik från SD:s rättspolitiska talesperson Adam Marttinen.

– Man borde kunna samlas för att se vilka lösningar det finns stöd för, men istället använder sig regeringen av ett dagisspel, säger han.

Orkanen Dorian har nått Bahamas

Den tropiska orkanen Dorian drog in över önationen Bahamas under söndagen. Vindar, med hastigheter på över 80 meter per sekund, har fått hela hustak att flyga av.

– Vi står inför en orkan som vi aldrig tidigare skådat på Bahamas. Snälla be för oss”, skriver Bahamas premiärminister på Twitter.

Svensken om tiden som al-Qaidas fånge

I november 2011 kidnappades svensken Johan Gustafsson i staden Timbutku tillsammans med sydafrikanen Stephen McGown och nederländaren Sjaak Rijke. I Malis öken satt de tillfångatagna av al-Qaida.

– Jag hade hellre suttit ensam, säger Johan Gustafsson i en ny dokumentär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.