Chris Hopson, högste chef för den brittiska sjukvården NHS:s arbetsgivarorganisation, vill se ytterligare covidrestriktioner. Foto: TT

2 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Kvinna skjuten i Katrineholm – två män gripna

En kvinna fick föras till sjukhus efter att ha blivit skjuten i Katrineholm. Två män i 40-årsåldern och 60-årsåldern har gripits. De misstänks för mordförsök och vapenbrott.

Brittiska vårdchefer: Närmaste dagarna är avgörande

England har det senaste dygnet rapporterat 162 572 nya smittade – rekord för femte dagen i rad. Antalet inlagda på sjukhus är på den högsta nivån sedan januari 2021.

”NHS kommer inte att kunna behandla de människor som behöver behandlas. Ytterligare restriktioner kommer att behöva sättas in”, säger Chris Hopson, högste chef för den brittiska sjukvården NHS:s arbetsgivarorganisation, till Sky news.

Franske EM-spelaren Elohim Prandi knivstucken

Handbollsstjärnan Elohim Prandi, som spelar i Paris Saint-Germain och det franska landslaget, blev på nyårsaftonen offer för en knivattack i Paris. Prandi stacks flera gånger och vårdas på sjukhus, men enligt ett uttalande från PSG ska hans tillstånd vara stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.