Nancy Pelosi säger att riksrättsåtalet mot Donald Trump snart kan överlämnas till senaten. Foto: Reuters

22 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Efter EU-toppmötet – ”mörkröda zoner” kan införas

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen flaggade under EU-toppmötet för en ny indelning där de värst drabbade områdena i unionen blir markerade som ”mörkröda”. Permanente rådsordföranden Charles Michel sa att man behöver vara redo för inskränkningar när det gäller ”icke nödvändiga resor”.

Utredning om coronadödsfall på spanska äldreboenden

Spanska åklagare inleder en granskning av över 200 dödsfall på äldreboenden i Spanien. Många anställda larmade om bland annat brist på skyddsutrustning. Åklagare meddelar att ungefär hälften av fallen kan röra vållande till annans död genom försummelse.

Pelosi: Riksrättsåtalet mot Trump snart i senaten

Det amerikanska representanthusets talman, Nancy Pelosi, kommer de närmaste dagarna att överlägga med andra demokrater om när det är lämpligast att lämna över riksrättsåtalet mot förre presidenten Donald Trump till senaten för avgörande. Enligt medieuppgifter kan ett överlämande ske redan på fredagen. Republikanen Mitch McConnell, numera minoritetsledare i senaten, föreslår att riksrättsprocessen genomförs i mitten av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.