Enligt Novus undersökning har 93 procent av svenskarna minskat på antalet fysiska möten med människor sedan coronakrisen bröt ut. Foto: Adam Ihse / TT

25 april: Nattens nyheter

Publicerad

Ny undersökning: Så har svenskarna ändrat sitt beteende under coronapandemin

Oro för coronasmitta har förändrat människors sätt att umgås. Det absoluta flertalet har minskat antalet fysiska möten med andra personer, men det finns både regionala och åldersmässiga skillnader, visar en opinionsmätning från Novus.

Misstänkt mordförsök – ung man hittad utomhus

En man i 20-årsåldern hittades svårt skadad utomhus i Vänersborg sent på fredagskvällen. Polisen rubricerar det som mordförsök.

– Någon form av tillhygge har använts men exakt vad det är vågar jag inte svara på, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Uppgifter: Kina skickar läkare till Kim Jong-Un

Kina har skickat en delegation med bland annat medicinsk personal till Nordkorea. De ska undersöka landets ledare Kim Jong-Un, enligt källor till Reuters. Diktatorn har inte synts till sedan den 11 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.